En gulvslibning pynter på hjemmet

08 april 2021 Mathias Nielsen

Et trægulv rummer hjemmets sjæl

Er du så heldig at have et ægte trægulv i dit hus eller din lejlighed? Der findes nemlig også forskellige versioner af gulve af andre materialer, der imiterer udseendet af et trægulv. Det kan være et billigt alternativ til den ægte vare, da trægulv i sig selv typisk er ret dyrt. Det afhænger selvfølgelig af, hvilken type træ du vælger, og om det skal være massivt hele vejen igennem. 

Men man kommer på ingen måde udenom, at et ægte, massivt trægulv er det mest charmerende at have i sin bolig. Et trægulv er nemlig et symbol på luksus, idet træ er et dyrere materiale, som nemt kan erstattes af billigere alternativer. Men det er det hele værd.

Dit trægulv skal passes og plejes

Træ er dog et naturmateriale, der skal passes og plejes hvis det skal holde i mange år, og hvis det skal holde sig pænt og fint. Der er mange forskellige former for overfladebehandling, som man kan påføre gulvet, så det er mere holdbart og så det er afvisende over for skidt og smuds og andet.

Gulvet kan nemlig både males, lakeres, olieres og lud- og sæbebehandles. Gulvet kræver mere eller mindre vedligeholdelse, afhængig af, hvilken type overfladebehandling der er på gulvets overflade. Maling og lak kan for eksempel holde til meget og skal kun sjældent vedligeholdes foruden den daglige rengøring. Olie og lud- og sæbebehandling er typer af behandling, hvor gulvet jævnligt skal mættes med ny væske. Ellers tørrer gulvet nemlig ud, og det bliver mere sårbart og nemmere beskidt.

En gang imellem vil det også være nødvendigt at få slebet gulvet, så overfladen bliver fin igen, hvis den har fået hakker, ridser eller andre typer af skader. Her er det en god idé at hyre professionelle fagfolk, der kan hjælpe dig med at få gjort det ordentligt. Find dem her: https://gulvkanonen.dk/ 

Flere Nyheder